Is poke bowl gezond eten?

Iedereen kan een uitgebalanceerde en gezonde poke bowl bestellen op onze website met bezorging aan huis of op kantoor. We hebben ook een takeaway systeem. Je hebt de mogelijkheid om onze gerechten vooraf te bestellen en ze dan kant-en-klaar af te halen in een van onze restaurants. Hawaiian poke bowl is ontzettend lekker en vooral heel gezond. Dit eten is perfect in balans. Het bevat eiwitten, vetten en koolhydraten in de juiste verhoudingen. Het hoofdingrediënt van poke bowl zijn rauwe visblokjes, zoals tonijn of zalm. Ze zijn rijk aan eiwitten, essentiële vetzuren en vitaminen zoals vitamine D en omega-3. Poke bowls bevatten ook een verscheidenheid aan fruit en groenten, zoals avocado, komkommer, ananas, wortelen en sla. Deze ingrediënten voorzien het lichaam van mineralen en vitaminen. Gekookte rijst verliest zijn gunstige eigenschappen niet en is de belangrijkste bron van koolhydraten in dit gerecht.

 

 

Poke bowl heeft veel voordelen, waarvan de belangrijkste de onmiskenbare gezondheidsvoordelen zijn. In ons restaurant wordt dit gerecht gemaakt van verse ingrediënten die rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Ondanks het kleine aantal calorieën verzadigt het je lichaam goed, omdat het een aanzienlijke hoeveelheid proteïne bevat. Om genoeg te eten bestel je gewoon één portie. Je kunt een poke bowl bestellen en afhalen in een van onze restaurants. Vergeet niet dat we ook een takeaway systeem hebben.

Hier is een gezond recept voor een uitgebalanceerde poke bowl:

Je kunt poke gemakkelijk thuis bereiden als een van de varianten van "luie sushi", samengebracht in één bord. Poke bowl is een vers gerecht met rauwe vis, dus het moet meteen gegeten worden, zonder het te laten staan voor later. Je hebt nodig:

 

 • een glas kortkorrelige rijst;
 • 400 g verse zalmfilet;
 • 1 eetlepel rijstazijn;
 • 1 eetlepel bruine suiker;
 • 1 eetlepel sesamolie;
 • een kwart theelepel knoflookpoeder;
 • groene ui (naar smaak);
 • een kleine komkommer (in plakjes gesneden);
 • radijs (in plakjes gesneden);
 • middelgrote avocado (in blokjes gesneden);
 • rode peper (naar smaak)

 

Kook de rijst en doe deze in een apart potje. Terwijl de rijst kookt, heb je tijd om alle andere ingrediënten klaar te maken. Snij de visfilets in blokjes en doe ze in een aparte kom. Neem voor de dressing wat soja- en rijstsaus, sesamolie, suiker en knoflookpoeder. Snipper de ui, doe wat bij de vis en laat wat over om het gerecht te versieren voor het serveren. Giet het sausmengsel bij de vis en meng voorzichtig.

Nu is het tijd om het gerecht in elkaar te zetten. Doe de rijst in kommetjes en de vis erop. Voeg verse groenten toe en garneer het gerecht. De klassieke poke bowl is klaar.

Hoe bestel ik een gezonde poke bowl?

Je kunt een gezonde poke bowl bestellen door naar het menu op onze website te gaan. Je kunt kiezen uit een van de heerlijke en gezonde recepten die ons team voor je heeft bereid of je eigen poke bowl naar wens samenstellen. Vergeet ook niet dat we een takeaway systeem hebben. Kies je favoriete poke bowl en kom hem ophalen in een van onze fysieke restaurants!