Op zoek naar een restaurant met heerlijk eten bij jou in de buurt?

Onze restaurants zijn al vele jaren succesvol actief en groeiende in Antwerpen en Hasselt. Ben je in deze steden of in de buurt ervan, maar is het vandaag slecht weer en heb je geen zin om naar buiten te gaan? Dan raden we je aan om poké te bestellen voor jou en je gezin met thuisbezorging.

 

 

Weet je wat poke bowl is?

Poke is een traditioneel Hawaïaans gerecht dat je naar eigen smaak kunt maken. De basis is meestal witte rijst, quinoa of bulgur. Het hoofdbestanddeel is rauwe vis, die in blokjes wordt gesneden. In plaats van vis kunnen ook andere zeevruchten worden gebruikt. Vegetariërs maken poké vaak met tofukaas. Naast het hoofdingrediënt wordt poké gevuld met verschillende groenten en fruit, die ook in blokjes worden gesneden.  Voor de dressing wordt het gerecht geleverd met 2 sauzen die iedereen naar eigen smaak kan kiezen.

In de afgelopen jaren heeft de poké bowl aan populariteit gewonnen en nu worden de bowls niet alleen met traditionele ingrediënten gemaakt. Zo verkiezen veel mensen kip boven rauwe vis. Je kunt de basis vervangen door sla, nacho's of couscous, of zelfs de twee bases door elkaar mengen.

Een van de belangrijkste legendes in verband met het ontstaan van poke bowl kwam uit het Oosten. De legende vertelt dat Boeddha een diepe kom had waarmee hij vaak rondliep na meditatie. Iedere voorbijganger kon erin doen wat hij wilde. De Boeddha nam het met grote dankbaarheid aan. Aan het einde van de wandeling was het kom helemaal vol met voedsel, meestal met wat elke arme persoon kon geven: bonen, rijst, kruiden, groenten. Zo kreeg hij een goede en evenwichtige maaltijd. Deze technologie heeft het tot op de dag van vandaag overleefd en vormde de basis van het moderne poke bowls.

 

 

Waarom zijn poke bowls zo populair?

Het belangrijkste kenmerk van elke poke bowl is een unieke manier om het gerecht te serveren. Meestal worden de ingrediënten apart gelegd en niet gemengd. Als je gewoon een paar soorten groenten op een gewoon plat bord legt en ze mengt, krijg je de meest gewone salade. Maar als je ze apart in een diepe kom doet, wordt het een echte poke bowl. Deze presentatie en unieke smaken zijn de belangrijkste redenen voor de grote populariteit.

Deze nieuwe aanpak van gezond eten verspreidde zich snel online en trok de interesse van veel foodbloggers. Veel mensen begonnen hun eigen variaties te maken voor lunch, avondeten en ontbijt, op basis van rijst of quinoa, plantaardig eiwit in de vorm van bonen of tofu en verschillende kleurrijke groenten.

Het is belangrijk om te weten dat poke bowl een belangrijk onderdeel van een gezond dieet is geworden en dat de fans van poké van alle leeftijden zijn. Het aantal fans groeit voortdurend, maar het belangrijkste is dat veel restaurants poke bowls met veel zorg aan hun menu toevoegen en dit idee wordt zeer succesvol uitgevoerd. Sommige restaurants hebben zelfs een hele afdeling voor bowls gereserveerd.

Ons restaurant biedt verschillende soorten poke bowls. We bereiden ze met de meest verse en heerlijke ingrediënten speciaal voor jou. Je kunt kiezen uit een van de poke bowls van onze chef via 'Menu' of er zelf een samenstellen.